Główną zaletą automatów wyposażonych w talerze obrotowe jest możliwość dokładnego obejrzenia oraz wybrania dowolnego spośród wszystkich dostępnych produktów. Szczególnym uznaniem cieszą się maszyny vendingowe marki Necta. Czym się one charakteryzują w praktyce? Automaty Necta świetnie sprawdzają się w wielu miejscach, takich jak szkoły i uczelnie. Sprawdzają się one również w szpitalach, zakładach pracy i obiektach sportowych. Automaty Necta uzbrojone są w możliwość regulacji temperatury w zakresie 3–12°C. Zapewniają one długą świeżość przechowywanej żywności, wśród której mogą się znaleźć takie produkty jak kanapki, sałatki, jogurty, napoje czy wymagające podgrzania w kuchence mikrofalowej dania obiadowe. Pojemność automatów Necta wynosi nawet do 360 produktów, co daje naprawdę szeroki wybór. Dzięki automatycznym drzwiczkom, korzystanie z nich jest bardzo wygodne.
Funkcje automatu Necta Starfood :
- Talerze posiadają regulowane przegródki, co pozwala umieścić od 6 do 36 produktów na jednym dysku.
- Automatyczny obrót witryny.
- Kontrola pustych sektorów, automat obraca się automatycznie, aby zawsze wypełnione pola produktami były widoczne z przodu maszyny.
- Automatyczne drzwiczki.
- Elektroniczne wyświetlanie ceny.
- Bardzo łatwa, intuicyjna obsługa maszyny zarówno po stronie kupującego, jak i sprzedającego.
- Niezależna ekspozycja poszczególnych talerzy.
- Polskie menu.
- Automat wyposażony jest w chłodziarkę z dwu strefową regulowaną temperaturą.
- Elektronicznie sterowana wewnętrznej temperaturze od 0°C do 3°C i 8° do 15°C.
- System kontrolny blokujący maszynę gdy temperatura jest poza zakresem bezpieczeństwa.
- Automatyczne rozmrażanie.
Automat świetnie nadaje się do szpitali, szkół/uczelni, budynków użyteczności publicznej, biur/zakładów pracy, obiektów sportowych, basenów/kąpielisk.
Dane techniczne | |
Szerokość | 850 mm |
Głębokość | 900 mm |
Wysokość | 1830 mm |
Głębokość przy drzwiach otwartych | 1550 mm |
Protokół | Executive, BDV |
Waga | 350 kg |
Napięcie | 230 V |
Częstotliwość | 50 Hz |
Interfejs użytkownika | wybór bezpośredni |
Liczba talerzy | 10 |
Wysokość talerzy: | 50 – 90 – 130 mm |
Liczba przedziałów na talerzu | 6 – 12 – 18 – 24 – 36 |
Pojemność | od 60 do 360 produktów |
System sprzedażowy | FIFO – Shopper |
Temperatura | na 5 niższych dyskach temperatura od 0°C do 3°C, na 5 wyższych dyskach temperatura od 8°C do 15°C |
Protokół komunikacji | Executive – MDB |